Museerne

Aktuelle arrangementer

Geologiens dag på Museum Mors, Fossil- og Molermuseet

Museum Mors deltager i Geologiens dage d. 16. september 2017 kl. 11-13 med arrangementet Nordjylland i urtiden.

Med udgangspunkt i museets samlinger af bl.a. Limfjordområdets fossiler giver museets fagpersonale en levende præsentation af livets udvikling fra Jordens opståen til nutiden opdelt i to rundvisninger, der kan følges uafhængigt eller i forlængelse af hinanden.

Den første rundvisning (kl. 11.00 til 12.00) fokuserer specielt på perioden fra Jordens dannelse for 4600 millioner år siden til dinosaurernes uddøen for 66 millioner år siden, mens den anden (kl. 12.00 til 13.00) omhandler udvalgte trin af livets udvikling gennem de sidste 66 millioner år, deriblandt molerets fossiler, hvor dyr og planter gradvist begyndte at ligne nutidens.