Museerne

Aktuelle arrangementer

Små gryder har også ører
Kan en gryde være firkantet og kan den laves af avispapir? Hvorfor er nogle gryder runde i bunden og andre flade?
Sammen går vi på opdagelse i det gamle jernstøberi og prøver at finde svar på nogle af vores spørgsmål.

Hver tirsdag i juli måned fra kl. 10 til 14 på Dansk Støberimuseum

Gåtur til den gamle fårefold
Gåturen starter på den fredede limfjordsgård Skarregaard. Vi går med Mette gennem det grønne landskab til den stensatte fårefold i skoven. På vejen fortæller Mette historien om smeden i Krogsbjerg, der rider på sin hovedløse hest. Turen tager ca. 1.30 timer. I må gerne have vand med og en lille madpakke.

Onsdage i juli måned kl. 10.15 og kl. 13. på Skarregaard

Vi filter bolde
På Skarregård har vi mange får. Fra fårene får vi uld. Mette står klar i bålhuset til at hjælpe jer med at karte ulden, så de lange fibre bliver bløde og lette at arbejde med. I kan lave store bolde og små bolde, alt efter hvor meget tid i har.
I må selvfølgelig tage boldene med hjem!

Torsdage i juli måned fra kl. 10 til 15 på Skarregaard

Fossiljagt i molergraven

Gå med Fossil- og Molermuseets kyndige vejledere i molergraven og forsøg jer som fossiljægere. Med hammer og tålmodighed kan I finde de fineste fossiler af fisk, insekter og planter.

Mandag-fredag i juli kl. 11.00 på Fossil- og Molermuseet

Stenbestemmelse på Fossil- og Molermuseet

Medbring dine fund og få museets dygtige medarbejdere til at fortælle om dem.

Onsdage i juli måned på Fossil- og Molermuseet

Rundvisning på Fossil- og Molermuseet

Få en guidet rundvisning i udstillingen og hør om vores mange fantastiske fossiler

Torsdage i juli måned kl. 13.00

Rundvisning på Dueholm Kloster

Få en rundvisning på Dueholm Kloster - hør om øens lokale museum og se de spændende udstillinger.

Mandag og onsdag i juli kl. 11.00

Rundvisning på Dansk Støberimuseum

Få en guidet rundvisning og hør historien om jernstøberiet i Nykøbing

Tirsdag og torsdag i juli kl. 11.00