Museerne

Børneformidling på Museum Mors

Museet som en del af undervisningen

Museum Mors er en del af udviklingsprojektet ”Museet i den åbne skole”. Det er et samarbejdsprojekt mellem 12 museer, 12 skoler og 12 kommuner. Projektets formål er at undersøge, hvad der sker med elevernes læring, når vi tager dem ud af klasseværelset og ind på museet. I samarbejde med den lokale skole og kommune skal projekterne skabe nye eksemplariske læringsaktiviteter.
Museum Mors' åben skole projektet hedder Oehlenschlägers Briller, fakta og fiktion

”Med kufferten i hånden” er et tilbud til øens 2. og 3. klasser. Projektet tager udgangspunkt i Museum Mors' udstilling ”Udvandrerne”. Klasserne, som deltager i projektet, modtager en kuffert med arbejdsmateriale. Projektet er lavet i samarbejde med Morsø Folkebibliotek. Hvis andre og flere har lyst til at deltage, så kontakt mette.jensen@museummors.dk
 
"Forundringskassen" 
Museum Mors besøger øens børnehaver med Forundringskassen. Kassen indeholder gamle ting, som børnene må røre ved. Vi undersøger og taler om tingene i kassen. Vi taler også om hvad et museum er og hvordan vi laver en udstilling.
Bagefter laver børnene deres egen udstilling i børnehaven. De vælger ting, steder og historier og fortæller med egne ord og billeder. Varighed ca. 2 ½ time. Pris: 600 kr. Kontakt:mette.jensen@museummors.dk

De første børn på Mors

Historien om de første børn på Mors handler om livet i jægerstenalderen. Det er en god ide at kombinere fortællingen med et museumsbesøg, da en del af de ting, som indgår i fortællingen kan ses på museet.

Tid: 45 min. Kontakt: mette.jensen@museummors.dk

 

På loftet sidder nissen. Arr. på Morsø Folkebibliotek.

Hverdage 1. til 16. december kl. 10 til 12. Museum Mors og Morsø Folkebibliotek samarbejder om et tilbud til alle daginstitutioner og indskolinger på Mors. 

Nissefar bor oppe i magasinet på Morsø Folkebibliotek. Han sidder lidt gemt og er godt træt af de bøger, der er i magasinet. Derfor søger han nogle bog-rotter, der kan lave nogle nye og spændende bøger i det lille værksted i magasinet. Når bøgerne er færdige, skal bog-rotterne sætte dem på en særlig reol i børnebiblioteket.  

Gratis. Tilmelding til: mette.jensen@museummors.dk

 

Ridderen fra Vejerslevgaard

Vi er i det herrens år 1201. På Vejerslevgård kom en dreng ved navn Niels til verden. Han kommer på Dueholm  Kloster. I forsommeren 1219 sejler han som Korsridder med Valdemar Sejr til Estland.

Tid: 45 min. Kontakt: mette.jensen@museummors.dk