Museumslovens kapitel 8

VejledningRådgivning

Museum Mors udfører museumslovens kapitel 8 arbejde med arkivalsk kontrol af planer og byggesager hos Morsø Kommune. Det betyder, at hver gang Morsø Kommune behandler en byggesag eller laver nye lokalplaner, inddrages museet, således at der sikres arkæologiske forundersøgelser og eventuelle udgravninger i henhold til museumsloven, ligesom museet gennemgår byggesager for f.eks. at kunne dokumentere bygninger inden nedrivning eller væsentlige forandringer.

Pr. 1 januar 2014 overgik det arkæologiske ansvar for Morsø Kommune til Museum Thy. Henvendelser angående arkæologi sendes derfor videre til den arkæologiske afdeling i Thisted.

Væsentlige kulturmiljøer på Mors er udpeget i Kulturmiljøatlasset. Det kan du se på www.kma-mors.dk.