Samling

Vores lokale kulturarv Indlevering af genstande

Museum Mors rummer en stor samling af arkæologiske og nyere tids genstande. I alt består samlingen af ca. 35.000 genstande. Samlingen er således rig på vidnesbyrd om det liv, der er levet af Morsingboer gennem århundreder. En af de primære årsager til museets store og betydningsfulde samling er museets alder. Siden 1901 har Museum Mors bevidst indsamlet og modtaget genstande, som hver især fortæller en lille bid af Mors’ historie.

En del af samlingen er udvalgt til at blive fremvist i museets udstillinger på de forskellige afdelinger. Men endnu flere genstande ligger på vores magasin, hvor de bliver bevaret på tryg vis, i princippet ”til evig tid”.

Samlingen på Museum Mors kan ses på: Museernes Samlinger

Aflevering af genstande

Har man spændende ting i gemmerne, som man ønsker at overdrage til museet, er man velkommen til at kigge forbi, helst på hverdage. Det er en god idé at træffe aftale i forvejen. Museets medarbejdere vil så vurdere, om genstanden har museal værdi af tilpas høj grad til at blive indlemmet i samlingen. Da museet i forvejen har en meget stor samling, vil vi ofte takke pænt nej til genstanden. Det sker typisk, hvis vi i forvejen har en lignende genstand, eller hvis der ikke medfølger basale oplysninger om genstanden om dens brug, ophav og sammenhæng. Men spørg os hellere en gang for meget end en gang for lidt. Nogle gange har man guld i gemmerne uden af vide det!

Aflevering af arkivalier og fotos sker til vores lokalhistoriske arkiv i dets åbningstid, tirsdag og torsdag kl. 13-16.