Aktiviteter og arrangementer

Jul på Torvet - Julemarked i hjertet
af Nykøbing

 

Efter en overvældende succesfuld debut sidste år, hvor omkring 6500 besøgende tog del i juleglæden, er "Jul på Torvet" tilbage for at sprede endnu mere julemagi i hjertet af Nykøbing.

 

I weekenden den 2. og 3. december omdannes Støberimuseet, biblioteket og Støberitorvet for anden gang til det største julemarked på Mors. Der er gratis entré til julemarkedet, og der er noget for enhver smag i form af boder med gode kvalitetsprodukter, lækker mad og godter, levende musik, og aktiviteter for alle aldre. Markedet har åbent begge dage fra kl. 10-16. Indgangen til markedet finder man gennem den flotte støbejernsport, der leder ind til Støberitorvet ved Holgersgade.

 

Over 30 boder står klar til at friste besøgende med et væld af spændende varer og lækkerier, når markedet åbner den første weekend i december. Man kan finde alverdens ting på julemarkedet, som juletræer, juledekorationer, produkter til personlig pleje, brugskunst, håndværk, bøger, fossiler og mere endnu. Der er rig mulighed for at gå rundt og udforske alle de forskellige boder, og måske er man heldig at finde de perfekte gaver til dem, man holder af.

 

Julemarkedet byder udover de mange boder også på en masse spændende aktiviteter for både store og små. Prøv kræfter med en række gamle spil og lege, skab dine egne tinfigurer og udforsk din kreative side ved at male dine egne julekugler eller deltage i en kunsthåndværkworkshop. Man kan desuden lave snobrød og skumfiduser over bål, deltage i den store julejagt og meget, meget mere. Der er også mulighed for at vinde fantastiske præmier i museets tombola, som mange af øens virksomheder har været med til at sponsorere. I år kan man igen købe klippekort til aktiviteterne. Et klippekort med 6 klip koster 50 kr. og kan købes i julemarkedets infohus og rundt om ved forskellige boder og aktiviteter.

 

På julemarkedet er der også mulighed for at holde en pause med lækker mad og gode drikkevarer. I julemarkedets madtelt serverer Slagter Jensen pulled pork-burgere. På pladsen og i boderne kan man gå rundt og nyde julens lækkerier, som brændte mandler, kandiserede æbler, gløgg og æbleskiver. Udover dette er der også sprøde vafler, brød og kager. Morsø Jernstøberi kommer desuden forbi med deres flotte udendørsovne og laver smagsprøver på julepizza m.m.

 

Julemarkedet er igen i år et samarbejde mellem Museum Mors, Morsø Bibliotek, Mors Handel og Morsø Kommune. Alle arrangørerne har forenet deres kræfter i et fælles ønske om at skabe en tilbagevendende og hyggelig juletradition på Mors. Alle ser frem til at byde både lokale og besøgende velkommen til julemarkedet i hjertet af Nykøbing.