Dueholm Kloster

Ny særudstilling fra den 21. maj 2021

"Bolden ruller - fodbold på Mors"

Udstillingen er en nostalgisk, sjov, let og informativ udstilling om verdens mest populære sport, som den er blevet spillet og oplevet på Mors gennem tiden.

”Bolden ruller - fodbold på Mors” er propfyldt med genstande, fotos, fortællinger og anekdoter fra øens fjerneste fodboldfortid og helt frem til i dag.

Selvom udstillingen har et stærkt lokalt præg, er historien om fodboldens udvikling på Mors naturligvis noget, som mange andre lokalsamfund vil kunne spejle sig i. Man behøver med andre ord ikke som barn at have heppet på Henning Enoksen, da han spillede NIF op i Jyllandsserien i 1956, have spillet 20 år i FREM 71 fra Tødsø eller 30 år i IF Nordmors fra Sejerslev eller have haft fast plads til kampene i ”Heksekedlen” i Bjergby i 1970’erne for at få noget med fra udstillingen.

Udstillingen er kronologisk opbygget, og hvert område rummer et eller flere årtiers fodboldhistorie. Derudover kan man besøge ”klubhuset” samt ”legenderummet”, hvor man får fortællingerne om øens tre helt store stjerner, Henning Enoksen, Kaj Poulsen og Tommy Troelsen.