Fossil- og Molermuseet

Udstillinger

Fossiler | Natursti

Fossil- og Molermuseet viser en imponerende flot samling af fossiler og fortæller historien om molerets dannelse for godt 55 millioner år siden på bunden af et stort hav. I samlingen finder du masser af sjove forsteninger af fisk, fugle, insekter og træstammer. Fortab dig i resten af de mange smukke forsteninger af enhver art, herunder verdens største forstenede Ikait krystal, der er næsten én meter lang.

I museets butik sælges fossiler, mineraler, bøger samt is, sodavand og kaffe og ikke mindst smykker af forarbejdede forsteninger.

Det er også muligt selv at gå på fossiljagt i molergravene omkring museet, og museets personale rådgiver gerne herom i museets butik.

 

 

 

Natursti til Skarregaard

Før eller efter at være gået på opdagelse i den store samling på Fossil- og Molermuseet, kan man i de smukke omgivelser finde en natursti (1 km), som fører gennem en af de gamle  molergrave og videre gennem det betagende landskab med vid udsigt over Limfjorden. Stien fører til nabomuseet Skarregaard, og den ene vej går man på en geologisk tids-sti, mens man på returvejen går ad en historisk tids-sti på en rejse fra jordens skabelse og frem til vor tid.

Al færdsel i området er på eget ansvar! Børn må ikke færdes i området uden opsyn af voksne.

Vær også opmærksom på - og vis respekt for - at der stadig udvindes moler i området.

Fossil- og Molermuseet

Skarrehagevej 8

7900 Nykøbing Mors 

Tlf.: 97723421

Find Fossil- og Molermuseet på kort her