Guidede ture, fossiljagter og foredrag

Fossiljagt

Hverdage i uge 27-32: Guidede fossiljagter i museets egen molergrav klokken 11.00 og klokken 14.00.

Fossiljagten er gratis, når entreen er betalt.

Man bøjer sig ned og samler en sten op. Med sin hakke flækker man stenen midt over. Og hvad dukker der så op i stenens indre? Ja, hvis man har heldet med sig, har stenen gemt på en hemmelighed i 55 mio. år! Frem kommer der måske en forstening af et insekt, en fisk eller et blad fra et træ. Fossiler er der nemlig masser af i moler-gravene på Nordmors.

Det er en ubeskrivelig følelse, man får, når man står der med sin sten i hånden, og som den første kigger på det lille dyr i 55 mio. år. Moleret gemmer på indholdet af den tropiske havbund, som var på stedet dengang. Og kigger man op på moler-gravens lodrette sider kan man følge flere millioner års aflejringer i 187 lag af skiftevis moler og aske fra vulkaner. Det syn er intet mindre end verdens smukkeste "lagkage". Og så har istiden for "kun" 10.000 år siden være så flink at forme lagkagelagene i forunderlige kurver.

Det er en god ide at begynde sin fossiljagt på Fossil- og Molermuseet. Her kan man opleve verdens bedste samling af fossiler fra moler. Du kan leje værktøj til selv at gå på jagt i molergraven, som ligger lige ved siden af museet eller til molergraven ved Ejerslev Havn. Museets medarbejdere viser gerne, hvordan man gør, og hvor man skal gå hen. Og har du heldet med dig på fossil-jagten, vil samme medarbejdere gerne fortælle dig, hvad det er for en fisk eller fugl, du har fundet. Og er du særlig heldig, har du måske fundet et stykke danekræ!

Er I en gruppe kan man også få en guide fra museet med sig i molergraven ved museet eller i den nærliggende Ejerslev Molergrav.

Museet kan ikke garantere leje en fossilhammer til alle deltagere, da vi kun har et begrænset antal, så man må meget gerne tage en sløv kniv eller en murerhammer med til turen. Husk desuden gummistøvler i tilfælde af regnvejr!

Husk at der stadig skal indløses normal entré til museet, inden man tager på fossiljagt.

OPHOLD I OG OMKRING MOLERGRAVEN ER PÅ EGET ANSVAR!

Priser og bestilling for grupper

Fossiljagt, pr. 25 personer kr. 700
Fossiljagt, pr. 25 personer (efter kl. 16 og på weekend-/helligdage) kr. 1000
Leje af hakke, pr. time kr. 20


Bestilling af fossiljagt

Send en e-mail til: booking@museummors.dk

VI GØR VENLIGST OPMÆRKSOM PÅ, AT AFBESTILLING AF BOOKEDE FOSSILJAGTER SKAL SKE SENEST 24 TIMER FØR DET PLANLAGTE TIDSPUNKT. HVIS IKKE FORBEHOLDER MUSEET SIG RETTEN TIL AT SENDE EN FAKTURA PÅ DET AFTALTE BELØB.