Guidede ture

Fossiljagt

Man bøjer sig ned og samler en sten op. Med sin hakke flækker man stenen midt over. Og hvad dukker der så op i stenens indre? Ja, hvis man har heldet med sig, har stenen gemt på en hemmelighed i 55 mio. år! Frem kommer der måske en forstening af et insekt, en fisk eller et blad fra et træ. Fossiler er der nemlig masser af i moler-gravene på Nordmors.

Det er en ubeskrivelig følelse, man får, når man står der med sin sten i hånden, og som den første kigger på det lille dyr i 55 mio. år. Moleret gemmer på indholdet af den tropiske havbund, som var på stedet dengang. Og kigger man op på moler-gravens lodrette sider kan man følge flere millioner års aflejringer i 187 lag af skiftevis moler og aske fra vulkaner. Det syn er intet mindre end verdens smukkeste ”pandekage”. Og så har istiden for ”kun” 10.000 år siden være så flink at forme lagkagelagene i forunderlige kurver.

Det er en god ide at begynde sin fossiljagt på Fossil- og Molermuseet. Her kan man opleve verdens bedste samling af fossiler fra moler. Du kan leje værktøj til selv at gå på jagt i molergraven, som ligger lige ved siden af museet eller til molergraven ved Ejerslev Havn. Museets medarbejdere viser gerne, hvordan man gør, og hvor man skal gå hen. Og har du heldet med dig på fossil-jagten, vil samme medarbejdere gerne fortælle dig, hvad det er for en fisk eller fugl, du har fundet. Og er du særlig heldig, har du måske fundet et stykke danekræ!

Er I en gruppe kan man også få en guide fra museet med sig i moler-graven ved museet eller i den nærliggende Ejerslev Molergrav.

Priser og bestilling

Fossiljagt pr. 25 personer kr. 700
Fossiljagt pr. 25 personer efter kl. 16 og på weekend-/helligdage kr. 1000
Leje af hakke, pr time (Er inkluderet i prisen ved guidet fossiljagt) kr. 10


Bestilling af rundvisning 

Alle rundvisninger bestilles ved at sende en mail til: booking@museummors.dk