Kalender

2021

05. juli - 30. juli

Munkehaven på Dueholm Kloster - hyggelig familieaktivitet

Alle hverdage: Prøv den sjove klosterjagt rundt i museets udstillinger, hyg med hjemmelavet fladbrød over bål og bliv del af munkeordenens fællesskab i Klosterhaven. Klokken 11-15.

05. juli - 13. august

Fossiljagter på Fossil-og Molermuseet

Tag med på guidet fossiljagt i museets egen molergrav. Alle hverdage klokken 11. Museet kan ikke garantere en fossilhammer til alle deltagere, da vi kun har et begrænset antal, så man må meget gerne tage en sløv kniv eller en murerhammer med til turen. Husk desuden gummistøvler i tilfælde af regnvejr!

26. juli

Gåtur til Tørreladen

Tag med på en 2 timers guidet vandretur fra Skarregaard til molerindustriens gamle Tørrelade på Skarrehage. Afgang fra Skarregaard klokken 11. Gratis med billet til Skarregaard.

27. juli

Gåtur til skoven ved Skarregaard for hele familien

Gåtur til skoven med indlagt konkurrence for børn. Ca. 2 timers varighed. Afgang fra Skarregaard klokken 11. Gratis med billet til Skarregaard.

28. juli

Rundvisning på Skarregaard

Tag med rundt på den gamle firlængede gård på Nordmors og få fortællingen om gården og familien Overgaard, der boede der gennem 4 generationer. Klokken 13. Gratis med billet til Skarregaard.

29. juli

Snobrødshygge i bålhuset

Hyg med snobrød i bålhuset fra klokken 11-14. Dejen købes til meget billige penge.

01. august

Geologisk bustur på smukke Nordmors

Tag med museumsinspektør og ph.d. i palæontologi Jan Audun Rasmussen på en spændende bustur rundt på det fascinerende Nordmors. Oplev de flotte molerklinter og hør historien om landskabet. Flere stop undervejs. Husk fornuftigt fodtøj. Varighed: ca. 4 timer. Arrangeres i samarbejde med Visit Mors. Billetter købes online (mod gebyr) via nedenstående link eller fysisk hos Visit Mors og koster 325 kr. for voksne og 200 kr. for børn under 12 år. Sandwich og kaffe er inkluderet i turen.

Køb billet her
17. august - 14. september

Rundvisninger på Dansk Støberimuseum

Tag med rundt i landets største samling af støbegods og hør fortællingen om det landskendte Morsø Jernstøberi. Rundvisning på følgende datoer: 17. august, 24. august, 31. august, 7. september og 14. september. Alle datoer klokken 11.00. Rundvisningen er gratis, når billetten til museet er betalt. Billetter kan købes online (mod gebyr) samt naturligvis på museet.

Køb billet her
18. august

Byvandring i Nykøbing - Havneområdet

Tag med museet på en kulturhistorisk vandring i området omkring Nykøbing havn og havneplads. Mødested: Hjørnet af Kirketorvet og Havnegade. Varighed: 1 1/2 time. Klokken 17.00. Pris: 50 kr. Billetten kan købes online (mod gebyr) og ellers naturligvis på museet.

Køb billet her
25. august

Byvandring i Nykøbing - Fiskerkvarteret og Østergade

Tag med museet på en kulturhistorisk vandring i et Nykøbings ældste områder. Mødested: Rådhustorvet. Varighed: 1 1/2 time. Klokken 17.00. Pris: 50 kr. Billetten kan købes online (mod gebyr) og ellers naturligvis på museet.

Køb billet her
26. august - 09. september

Rundvisninger på Fossil- og Molermuseet

Tag med museets dygtige guider rundt i den fascinerende samling af fossiler med mere end 55 millioner år på bagen. Rundvisninger på følgende datoer: 26. august, 2. september og 9. september. Alle datoer klokken 11.00. Rundvisningen er gratis, når billetten til museet er betalt. Billetter kan købes online (mod gebyr) samt naturligvis på museet.

Køb billet her
27. august

Årets fodboldspiller 1965 kommer til Mors!

Denne aften kan man komme til et eksklusivt foredrag med ingen ringere end Kaj Poulsen, der blev kåret som årets fodboldspiller i Danmark anno 1965. Foredraget arrangeres af museet og Morsø Folkebibliotek, der lægger hus til arrangementet. Morsingboen Kaj Poulsen var søn af brugsuddeleren i Vils og debuterede som ganske ung på det bedste hold i NIF i Nykøbing. Siden spillede han 1. divisionsfodbold i Vejle, var landsholdsspiller og siden professionel i Tyskland og Belgien. I foredraget fortæller Kaj Poulsen om sin karriere helt fra de unge år i Vils, og indtil han i1970’erne lagde støvlerne på hylden. Billet til foredraget koster 50 kr. og kan købes online (mod gebyr) via nedenstående link, fysisk i museumsbutikken eller ved indgangen til foredraget, såfremt der ikke er udsolgt. Der er kage og kaffe undervejs. Klokken 19.00.

Køb billet her
05. september

Studedriverens Skat - cykeltur med skattekort

For mange år siden boede der en studedriver på Mors. Han drev stude helt til Slesvig-Holsten. Der fandt han en skat, som han tog med sig hjem til Mors. Den skal vi ud og lede efter. Det fortælles at skatten findes i cykelafstand fra Vils. Er du god til at læse skattekort og køre på cykel, så er turen lige noget for dig og din familie. Turen starter i Skovhytten i Smedebjerge. Her får alle børn et skattekort. Turen tager ca. halvanden time og starter klokken 10.30. Arrangeret af Museum Mors i samarbejde med Vils og Omegns Borgerforening, Inger og Niels Jørgen Clausen samt familien Møller Poulsen.

18. oktober - 21. oktober

Bålhygge på Skarregaard i efterårsferien

Skarregaards bålhus og legeplads tager imod de første fire dage i efterårsferien. Vi bager snobrød over den åbne ild. Gratis adgang. NB: Resten af gården er lukket i efterårsferien.

18. oktober - 22. oktober

Fossiljagter i efterårsferien

Tag med på guidet fossiljagt alle hverdage klokken 11.00 i efterårsferien. Museet kan ikke garantere en fossilhammer til alle deltagere, da vi kun har et begrænset antal, så man må meget gerne tage en sløv kniv eller en murerhammer med til turen. Husk desuden gummistøvler i tilfælde af regnvejr!

18. oktober - 22. oktober

Halloween på Dueholm Kloster

Vi gør det gamle munkekloster i Nykøbing til øens uhyggeligste hus. Tør du træde ind? Alle hverdage i efterårsferien.

13. november - 14. november

Julemarked på Skarregaard

Nordvestjyllands hyggeligste julemarked vender tilbage efter coronaaflysningen i 2020. Vi juler maksimalt igennem begge dage fra 10-16.