Museer og arkiv

Morsø Lokalhistoriske Arkiv

Morsø Lokalhistoriske Arkiv finder du i det gamle Dueholm Mejeri, med indgang fra parkeringspladsen mod Munkegade

Arkivet er åbent tirsdag og torsdag kl. 13-16. 

Morsø Lokalhistoriske Arkiv er i øjeblikket lukket på grund af de nuværende coronarestriktioner. Arkivet åbner igen den 22. april.

 

 

 

 

OBS OBS OBS!!!! Vigtig information!

På grund af coronasituationen, og de restriktioner museet og arkivet er underlagt, er vi desværre i en periode nødsaget til at indføre tidsbestilling på Morsø Lokalhistorisk Arkiv.

Af sikkerhedshensyn må der maksimalt være 3 besøgende på læsesalen ad gangen, og det er derfor nødvendigt, at man reserverer tid på mla@museummors.dk, hvis man ønsker at gøre brug af arkivet.

Besøg er som udgangspunkt begrænset til 1 time pr. gæst, men kan selvfølgelig forlænges, såfremt der ikke er efterfølgende reservationer. 

Kommer man lidt for tidligt til sit besøg, har vi indrettet et lille venteværelse med plads til to personer uden for læsesalen. Man er naturligvis også meget velkommen til at besøge museumsbutikken, hvor man kan købe en kop kaffe eller tage plads på en af bænkene i museumshaven.

Morsø Lokalhistorisk Arkiv håber, I udviser forståelse for de tiltag, vi har måttet tage.

På lokalhistorisk arkiv kan du finde oplysninger om privatpersoner, foreninger, virksomheder mv. fra hele øen. Arkivet modtager og arkiverer protokoller, fotos og andre arkivalier til glæde for lokalhistorikere, slægtsforskere eller borgere, som blot er interesseret i at finde oplysninger om deres hus, slægtninge eller andet.

På arkivet vil der i åbningstiden være bemanding til at hjælpe dig med din forespørgsel, ligesom du er velkommen til at kontakte arkivet udenfor åbningstid. Vi kan ikke foretage tilbundsgående undersøgelser for vores gæster, men stiller arkiverne til rådighed og hjælper gerne med gode råd til, hvordan man bedst søger svar på sine spørgsmål.

Det er en fordel at kontakte arkivet på mail eller telefonisk forud for et besøg, da vi så har mulighed for at finde materialer frem på forhånd.

Arkivet modtager gerne arkivalier og billeder fra Mors. Kig forbi arkivet i åbningstiden, eller send os en mail med beskrivelse af jeres billeder og arkivalier. Læs gerne følgende i forbindelse med aflevering af billeder: Aflevering af billeder til arkivet

 

En ny online kilde er blevet stillet til rådighed gennem Slægtsforskernes Bibliotek - det er vores helt egen Jul på Mors. De første 40 årbøger er blevet skannet og kan søges gennem Slægtsforskernes Bibliotek kataloget, der kan findes her.

 

Slægtshistorisk Forening holder slægtscafé to gange om måneden i læsesalen på arkivet. 

Der afholdes også erindringsværksteder i arkivets læsesal. Tidspunkter til både slægtscafé og erindringsværksted kan findes ved at klikke her.

Find arkivets materiale på nettet.

Der lægges hele tiden historiske fotos fra Morsø Lokalhistoriske Arkiv ud på den landsdækkende arkivdatabase arkiv.dk. Se dem ved at klikke her

Kontakt:

Morsø Lokalhistoriske Arkiv

Munkegade 22 

7900 Nykøbing Mors

(Postadresse: Dueholmgade 9, 7900 Nykøbing Mors)

 

Tlf.: 9772 3421 (Museum Mors) 

Tlf.: 2199 9127 (Arkivet besvarer kun telefonen i åbningstiden.)

Mail: mla@museummors.dk