Museer og arkiv

Morsø Lokalhistoriske Arkiv

Morsø Lokalhistoriske Arkiv finder du i det gamle Dueholm Mejeri, med indgang fra parkeringspladsen mod Munkegade.

Åbningstider og kontakt

Tirsdage: kl. 13-16
Torsdage: Kun åbent efter aftale. Der bestilles tid pr. mail eller telefon senest én uge før den ønskede dato.

Arkivets telefon 42 14 97 90 er åben for opkald i arkivets åbningstid. Man er altid velkommen til at sende en mail, hvis man har et spørgsmål til arkivet. Mails bliver besvaret hurtigst muligt.

Arkivets mailadresse er: mla@museummors.dk

 

 

Om Arkivet

På lokalhistorisk arkiv kan du finde oplysninger om privatpersoner, foreninger, virksomheder mv. fra hele øen. Arkivet modtager og arkiverer protokoller, fotos og andre arkivalier til glæde for lokalhistorikere, slægtsforskere eller borgere, som blot er interesseret i at finde oplysninger om deres hus, slægtninge eller andet.

På arkivet vil der i åbningstiden være bemanding til at hjælpe dig med din forespørgsel, ligesom du er velkommen til at kontakte arkivet udenfor åbningstid. Vi kan ikke foretage tilbundsgående undersøgelser for vores gæster, men stiller arkiverne til rådighed og hjælper gerne med gode råd til, hvordan man bedst søger svar på sine spørgsmål.

Det er en fordel at kontakte arkivet på mail eller telefonisk forud for et besøg, da vi så har mulighed for at finde materialer frem på forhånd.

 

Vi modtager arkivalier

Arkivet modtager gerne arkivalier og billeder fra Mors. Kig forbi arkivet i åbningstiden, eller send os en mail med beskrivelse af jeres billeder og arkivalier. Læs gerne følgende i forbindelse med aflevering af billeder: Aflevering af billeder til arkivet

 

Jul på Mors

En ny online kilde er blevet stillet til rådighed gennem Slægtsforskernes Bibliotek - det er vores helt egen Jul på Mors. De første 40 årbøger er blevet skannet og kan søges gennem Slægtsforskernes Biblioteks katalog, der kan findes her.Aktiviteter

Slægtshistorisk Forening holder slægtscafé to gange om måneden i læsesalen på arkivet.
Der afholdes også erindringsværksteder i arkivets læsesal. Tidspunkter til både slægtscafé og erindringsværksted kan findes ved at klikke her.Find arkivets materiale på nettet

Der lægges hele tiden historiske fotos fra Morsø Lokalhistoriske Arkiv ud på den landsdækkende arkivdatabase arkiv.dk. Se dem ved at klikke her.

 

Kontakt:

Morsø Lokalhistoriske Arkiv

Munkegade 22 

7900 Nykøbing Mors

(Postadresse: Dueholmgade 9, 7900 Nykøbing Mors)

 

Tlf.: 9772 3421 (Museum Mors - hverdage kl. 9.00-15.00) 

Tlf.: 4214 9790

Mail: mla@museummors.dk