Museer og arkiv

2020

06. juli - 07. august

Fossiljagt

Alle hverdage kl. 11 er der mulighed for at tage med på Fossiljagt på Fossil- og Moler Museet.

06. juli - 27. juli

Gåtur til Tørreladen

Tag med naturvejleder Jørgen Rasmussen på en gåtur til Tørreladen hver mandag kl. 11. Turen starter og slutter på Skarregaard og tager ca. 2 timer.

06. juli - 29. juli

Rundvisning på Skarregaard

Hver mandag og onsdag kl. 14 følger en gratis rundvisning med i billetten på Skarregaard. Rundvisningen starter på gårdspladsen.

06. juli - 07. august

Munkehaven - Sommerferieaktivitet på Dueholm Kloster

Munkehaven er en social og hyggelig sommerferieaktivitet i den stemningsfulde have ved det smukke Johanniterkloster, Dueholm. Aktiviteten er målrettet skolernes fritidsordninger og børn i alderen 6-10 år og deres familier. Ved at gå i sporene på frøken Due Holm og gennemføre den sjove Klosterjagt på det gamle museum, modtager børnene et flot munkebrev og bliver derefter optaget blandt johanniterne. Klosterjagten begynder i museumsbutikken og tager børnene rundt i hele den gamle hovedbygning på klostret. Undervejs løser de meget enkle opgaver om museets genstande. Med munkebrevet i hånden får de nyudnævnte munke adgang til den hemmelige munkehave. Her kan børnene og børnefamilierne være sammen med de andre munke og den altid tilstedeværende øverste munk, kaldet prioren, som holder øje med bålstederne, og ikke mindst sørger for, at de små munke har det rart. I den skyggefulde have hænger munkene ud i enten det hyggelige munketelt eller ved havens bålsteder sammen med deres familie. I haven kan de fremstille deres eget økologiske middelalderlige fladbrød med honning, bage deres egne økologiske pandekager og nyde et glas munkesaft eller to. I munkehaven kan man desuden prøve at kværne sit eget mel på gammeldags middelaldermanér og fremstille sin egen, helt enkle, munke- eller ridderdragt. Både brød og dragter må de selvfølgelig tage med, når de forlader munkeordenen igen. I munkehaven kan man også blive klogere på livet som munk og på johanitterordenen, der drev hospitalskloster på Dueholm fra 1370 til 1536. Der er således fremstillet familievenlig, letforståelig formidling om klosterets og munkenes historie i børnehøjde. Munkehaven kræver ingen forudgående tilmelding for individuelle børnefamilier, der blot skal møde op i museumsbutikken. For SFO’er og større grupper af børn bedes man bestille tid på museets telefon: 97723421. Munkehaven foregår på Dueholm Kloster, Dueholmgade 9 i Nykøbing. Aktiviteten er i gang alle hverdage i perioden mellem klokken 11 og 15. Det er helt gratis at deltage i aktiviteterne for børn, mens der tages almindelig entré for voksne.

07. juli - 04. august

Introduktion på Fossil- og Moler Museet

Hver tirsdag kl. 13 følger der en gratis introduktion til udstillingerne med i billetten på Fossil- og Moler Museet.

07. juli - 04. august

Museum for de mindste

Hver tirsdag kl. 10 er der museum for de mindste på Dueholm Kloster. Kom med på en mini-opdagelsesrejse i museets dejlige have. For 3-6 år.

07. juli - 04. august

Byens børn - byvandring

Hver tirsdag kl. 13 inviterer Museum Mors' børneformidler, Mette, til byvandring i Nykøbing for børn. Mette fortæller gode historier om skarnsstreger, bydrenge og barnepiger. Turen starter ved Dansk Støberimuseum.

07. juli - 28. juli

Gåtur i skoven og konkurrencer for børn

Hver tirsdag kl. 13 inviterer naturvejleder Jørgen Rasmussen med på en gåtur til skoven ved Skarregaard. I forbindelse med turen vil der være en konkurrence for børn. Turen varer ca. 2 timer.

08. juli - 05. august

Jernstøberen - for børn

Hver onsdag kl. 10 kan børn komme med på jagten efter jernstøberen. Der kigges efter spor fra det gamle jernstøberi, hvor jernstøberen bl.a. støbte tandhjul og gryder. Med start ved Dansk Støberimuseum.

08. juli - 29. juli

På jagt efter snapseurter

Naturvejleder Jørgen Rasmussen inviterer med på en gåtur i naturen ved Skarregaard, hvor vi leder efter snapseurter. Det er hver onsdag kl. 11 og turen varer ca. 2 timer.

09. juli - 06. august

Mors-fortællinger på Dueholm Kloster

Hver torsdag kl. 11 følger en gratis introduktion til Dueholm Kloster og museets udstillinger med i billetten til museet.

09. juli - 30. juli

Snobrød på Skarregaard

Kom og vær med, når vi laver snobrød i bålhuset på Skarregaard hver torsdag fra kl. 11-15.

09. oktober

Bustur på Nordmors

I forbindelse med Østers og muslingepremieren arrangerer Museum Mors i samarbejde med VisitMors en guidet bustur på Nordmors. Tilmelding skal ske til VisitMors.

14. november - 15. november

Julemarked på Skarregaard

Det årlige julemarked afholdes på Skarregaard.

12. marts

UDSAT TIL FORÅRET 2021: Bolden ruller - ny særudstilling

Museets nye særudstilling på Dueholm Kloster, "Bolden ruller - fodboldens historie på Mors", er på grund af Covid-19 krisen og nedlukningen af museet udsat til foråret 2021..