Museerne

Aktuelle særudstillinger

OBS: Udstillingen er forlænget til den 22. december.

Udstillingen "Kloge koner, Kvaksalvere og Kredslæger - En fortælling om sundhed og sygdom på Mors gennem tiden" åbnede den 12. april 2019 på Dueholm Kloster. Læs mere om udstillingen HER.

Lad lægejournalen fortælle og Kultur i Venteværelset

Som en del af særudstillingen om Sundhed og sygdom på Mors gennem tiden modtog Museum Mors i efteråret 2018 to bevillinger, hvor henholdsvis Region Nordjylland bevilligede 200.000 kroner fra Kulturpuljen 2018, og Morsø Kommune støttede med 20.000 kroner fra De frie Kulturmidler.

Bevillingerne har udmøntet sig i to konkrete delprojekter. Det ene delprojekt, Lad lægejournalen fortælle, er et nyt digitalt brugerinddragende projekt, der er blevet til i samarbejde med MMEx, Musernes Videnscenter for digital formidling. Dette samarbejde har resulteret i et interaktivt medie i udstillingen, hvor de besøgende får mulighed for at hjælpe lægen, på tværs af tid, med at give sine patienter den rigtige behandling.

Det andet delprojekt, Kultur i Venteværelset, er et samarbejde mellem Museum Mors og de praktiserende læger Bjerre og Jacobsen i Øster Jølby, Regionsklinikken i Øster Jølby, Morsø Sundhedshus og Universitetshospital Aalborg, Thisted. Projektet tager museumsformidlingen ud af museets normale fysiske rammer for at belyse de historiske lokaliteter, hvor vi i dag går til lægen. Alle fire lokaliteter har en historisk forankring, der går langt tilbage i tiden, faktisk helt tilbage til den tid, hvor man for alvor begynder at kunne se et struktureret sundhedsvæsen.

Udstillingerne i venteværelserne vil kunne opleves fra den 12. april 2019 og mindst ét år frem.