Museerne

Aktuelle særudstillinger

Drømmen om en bro - ny særudstilling

Klokken 11.04 den 30. maj 2018 er det præcis 40 år siden, at dronning Margrethe klippede det røde silkebånd over og erklærede Sallingsundbroen for åben. Dette jubilæum har Museum Mors besluttet sig for at markere med en særudstilling i Mejeribygningen på Dueholm Kloster. Når vi i dag suser frem og tilbage over broen føles det som det naturligste i verden. Særligt for de yngre morsingboer er det svært at forestille sig, at der var en tid, hvor rejsen mod det østlige Danmark foregik med færge enten fra havnen i Nykøbing eller via overfarten med det berømte navn Pinen og Plagen. Selvom broen i dag er en selvfølgelighed, lå der mange års hårdt arbejde og bristede forhåbninger bag, inden Mors i maj 1978 endelig blev landfast med Europa. I særudstillingen fortælles den spændende historie om Sallingsundbroens tilblivelse. Helt fra de første planer i 1930'erne og frem til den store festdag fire årtier senere. Udstillingen kan besøges fra den 5. maj.