Museerne

Aktuelle særudstillinger

 

Udstillingen "Kloge koner, Kvaksalvere og Kredslæger - En fortælling om sundhed og sygdom på Mors gennem tiden" åbnede den 12. april 2019 på Dueholm Kloster. Læs mere om udstillingen HER. 

 

Udstillingen "Savhajer og havslanger på Mors" åbnede den 15. april 2019 på Fossil- og Molermuseet. Læs mere om udstillingen HER. 

 

Før og Nu på Mors

Særudstillingerne Øens Billeder og Byens Billeder, der tidligere har været vist på henholdsvis Skarregaard og Dueholm Kloster, er nu udstillet i ”Museumsbutikken” i gågaden i Nykøbing, Vestergade 13.

 

Lad lægejournalen fortælle og Kultur i Venteværelset

Som en del af særudstillingen om Sundhed og sygdom på Mors gennem tiden modtog Museum Mors i efteråret 2018 to bevillinger, hvor henholdsvis Region Nordjylland bevilligede 200.000 kroner fra Kulturpuljen 2018, og Morsø Kommune støttede med 20.000 kroner fra De frie Kulturmidler.

Bevillingerne har udmøntet sig i to konkrete delprojekter. Det ene delprojekt, Lad lægejournalen fortælle, er et nyt digitalt brugerinddragende projekt, der er blevet til i samarbejde med MMEx, Musernes Videnscenter for digital formidling. Dette samarbejde har resulteret i et interaktivt medie i udstillingen, hvor de besøgende får mulighed for at hjælpe lægen, på tværs af tid, med at give sine patienter den rigtige behandling.

Det andet delprojekt, Kultur i Venteværelset, er et samarbejde mellem Museum Mors og de praktiserende læger Bjerre og Jacobsen i Øster Jølby, Regionsklinikken i Øster Jølby, Morsø Sundhedshus og Universitetshospital Aalborg, Thisted. Projektet tager museumsformidlingen ud af museets normale fysiske rammer for at belyse de historiske lokaliteter, hvor vi i dag går til lægen. Alle fire lokaliteter har en historisk forankring, der går langt tilbage i tiden, faktisk helt tilbage til den tid, hvor man for alvor begynder at kunne se et struktureret sundhedsvæsen.

Udstillingerne i venteværelserne vil kunne opleves fra den 12. april 2019 og mindst ét år frem.