Museerne

2018

12. oktober

Særarrangement - koncert på Skarregaard med folk-musikduoen ”Lunau&Sund”

Oplev en magisk aften med poetiske tekster og nordisk melankoli i smukke rammer på Skarregaard. Mulighed for spisning inden koncerten. Spisning + koncert: 200 kr. Kun koncert: 130 kr. Tilmelding nødvendig på henny.holm@museummors.dk eller på 42149797.

15. oktober - 19. oktober

Fossiljagter alle hverdage klokken 11.00 på Fossil- og Molermuseet

16. oktober - 18. oktober

Skarregaard holder åbent alle dage i efterårsferien. Tirsdag: Fra høne til suppegryde: Vi slagter en høne eller to, plukker dem og ser hvad der er indeni. Herefter koger vi suppe over bål. Der er også mulighed for at lave snobrød og lege gamle lege med ting fra legekassen. Onsdag: De frugter som bonden aldrig ser: Vi presser æblemost på mostpresseren, koger æblemos over bål og spiser det til pandekager. Der er også mulighed for at bage snobrød og lege gamle lege, med ting fra legekassen. Torsdag: Man må jo sørge for vintermaden: Vi laver fuglekugler af store kogler ved bålet, snitter en træmand som Emil og bager snobrød.

16. oktober

Tirsdag den 16. og torsdag den 18. oktober klokken 14.00: I Axels fodspor. I 1899 blev der født en dreng i Nykøbing. Han fik navnet Axel. Tidligt hver morgen hørte han træskotramp fra hundredvis af mænd, der gik til arbejde på Morsø Jernstøberi. Vi går en tur i Axels fodspor og taler om, hvordan det var at være barn i Nykøbing for over 100 år siden. I Axels fodspor tager afsæt i Aksel Sandemoses "En flygtning krydser sit spor". Mødested: Dansk Støberimuseum. Guide: Mette Elimar Jensen.

17. oktober - 20. oktober

Onsdag den 17. oktober, fra klokken 10-21: Rottejagt, føleboks, fortællinger og smagsprøver på blodgift -– husk lommelygte. Halloweenoptoget lægger vejen for Dueholm Kloster. Kl. 19.00: Spøger det på Dueholm? Bor der stadig spøgelser på Dueholm Kloster? Vi går en uhyggelig tur rundt i de gamle bygninger og hører om genfærd, spøgelser og andre sære væsener fra øen Mors. Torsdag den 18. oktober, fra klokken 10-16: Rottejagt, føleboks, fortællinger og smagsprøver på blodgift -– husk lommelygte. Fredag den 19. oktober klokken 16-20: Rottejagt, føleboks, fortællinger og smagsprøver på blodgift -– husk lommelygte. Levende zombiemuseum på Dueholm Kloster!

18. oktober

Torsdag den 18. oktober klokken 14.00: I Axels fodspor. I 1899 blev der født en dreng i Nykøbing. Han fik navnet Axel. Tidligt hver morgen hørte han træskotramp fra hundredvis af mænd, der gik til arbejde på Morsø Jernstøberi. Vi går en tur i Axels fodspor og taler om, hvordan det var at være barn i Nykøbing for over 100 år siden. I Axels fodspor tager afsæt i Aksel Sandemoses "En flygtning krydser sit spor". Mødested: Dansk Støberimuseum. Guide: Mette Elimar Jensen.

10. november

Nye lokalhistoriske fortællinger fra Mors

10. november - 11. november

10.-11. november, klokken 10-16 begge dage: Julemarked Årets julemarked på Skarregaard. Pris: 50 kr. Gratis for Museets Venner og alle under 18 år.

27. november

27. november, klokken 19.00: Årets arkæologiske fund på Mors. Foredrag. Arkæolog, ph.d. Niels Algreen Møller, museumsinspektør på Museum Thy besøger museet og fortæller om årets udgravninger og arkæologiske fund på Mors. Sted: Bestyrerboligen på Dueholm Kloster. Gratis adgang. Begrænset antal pladser. Tilmelding nødvendig på henny.holm@museummors.dk eller på 42149797.

02. december

Søndage den 1. og den 9. december klokken 13.30: Toppen og bolden. Juleaktivitet på Dueholm Ligesom legetøjet i H. C. Andersen eventyr "Kærestefolkene" kan tale, så har legetøjet på Dueholm Kloster også en historie at fortælle. Historierne handler om jul, julelys i øjnene og de gode gamle dage. Guide: Mette Elimar Jensen.

06. december

Torsdag den 6. december klokken 19.00: ”Kræftoprør på Mors!”- Da Morsingboerne ville give overlæge Nordentoft et kvantum radium i 50-års fødselsdagsgave. Foredrag. Kom og hør fortællingen om overlæge Nordentoft og morsingboernes kamp for en bedre behandling af kræft i 1930’erne på Mors. Hør om en mangeårig strid med Kræftens Bekæmpelse, stiftelsen af øens egen kræftforening og en fælles ø-indsamling for at bekæmpe kræften. Foredrag ved historiker Camilla Andersen. Entré: 30 kroner. Gratis for Museets Venner. Sted: Bestyrerboligen på Dueholm Kloster. Begrænset antal pladser. Tilmelding nødvendig på henny.holm@museummors.dk eller på 42149797.

09. december

Søndage den 2. og den 9. december klokken 13.30: Toppen og bolden. Juleaktivitet på Dueholm Ligesom legetøjet i H. C. Andersen eventyr "Kærestefolkene" kan tale, så har legetøjet på Dueholm Kloster også en historie at fortælle. Historierne handler om jul, julelys i øjnene og de gode gamle dage. Guide: Mette Elimar Jensen.

21. december

Sidste mulighed for at se særudstillingen om Sallingsundbroen

22. december - 01. januar

Museet holder lukket