Museerne

2019

11. oktober - 01. december

Gensyn – gamle billeder fortæller nye historier

”Gensyn – gamle billeder fortæller nye historier” kunstudstilling med udgangspunkt i fotos fra lokalhistorisk arkiv samt historisk collageværksted for børn. Hele efterårsferien er der kunstudstilling og collageværksted i bestyrerboligen ved museets skolestue. Her udstilles en del af kunstneren Klara Espersens historiske collagebilleder fra Mors, som mange allerede oplevede i forbindelse med udstillingen ”Gensyn” på Kulturmødet. Samtidig kan børn selv prøve kræfter med at skabe nye historier ud fra historiske fotos fra Morsø Lokalhistoriske Arkiv. Det er gratis at deltage, når entréen er betalt. Sted: Bestyrerboligen, Dueholm Kloster.

14. oktober - 17. oktober

Efterårsferiehygge på Skarregaard

Mandag-torsdag 11-15.00: På Skarregaard er der masser af efterårshygge omkring den åbne ild i museets store bålhus. Her står naturvejleder Jørgen Rasmussen klar med både varm kakao og en nyskabelse: Franske snobrødshotdogs. Sidstnævnte laver man selvfølgelig selv over bål, og den koster blot 15 kr. På gården kan man desuden hygge med en tur rundt i udstillingerne, en gåtur på de smukke naturstier, gode lege på legepladsen og naturligvis ved at prøve kræfter med den populære Skarregaardskattejagt.

14. oktober - 18. oktober

Halloween

Halloweenaktiviteter på Dueholm Kloster. I forbindelse med den store Halloweenparade gennem byen byder museet indenfor til aktiviteten ”Fru Riges skygge”. Med udgangspunkt i en historie om Fru Rige fra herregården Nandrup, der har druknet sin forpagter i en bæk og derfor går igen, skaber museets børneformidler sammen med børn og deres voksne et spændende univers med fokus på genfærd og gys i det mørklagte museum. Det koster kun 25 kr. for voksne at være med. Børn har naturligvis gratis adgang. Fredag aften bliver det ekstra uhyggeligt på Dueholm. Museet og Morsø Kompetencecenter gentager det succesrige samarbejde fra sidste års Halloween. I år er det blodtørstige vampyrer, man kan møde rundt omkring i den gamle hovedbygning. Igen er prisen blot 25 kr. for voksne, mens det er gratis for de modige børn, der tør træde ind i vampyrernes verden. Museet anbefaler, at børn under 10 år undlader at deltage. Fra onsdag til søndag er der naturligvis pyntet op til Halloween efter alle kunstens regler på museet, og i løbet af dagene er der både rottejagt med diplom og præmier samt føleboks. Hele ugen er der kunstudstilling og collageværksted i bestyrerboligen ved museets skolestue. Her udstilles en del af kunstneren Klara Espersens historiske collagebilleder fra Mors, som mange allerede oplevede i forbindelse med udstillingen ”Gensyn” på Kulturmødet. Samtidig kan børn selv prøve kræfter med at skabe nye historier ud fra historiske fotos fra Morsø Lokalhistoriske Arkiv. Det er gratis at deltage, når entréen er betalt.

14. oktober - 18. oktober

Fossiljagt

På Fossil- og Molermuseet er der på hverdage mulighed for at komme med på fossiljagt i museets egen molergrav, hvor man kan være så heldig – og dygtig – at finde et af de helt fantastiske fossiler med 55 millioner år på bagen. . Alle dage klokken 11.00

21. oktober

Foredrag om Dueholm Kloster

Gratis foredrag om Dueholms historie fra kloster til museum, ved museumsinspektør Sanne Christensen. Sted: Kælderen på Dueholm Kloster. Tid: Kl. 19.00-20.30

23. oktober

Slægtscafé på Arkivet

Morsø Slægtshistorisk forening afholder Slægtscafé i læsesalen på Arkivet. Kl. 10-12

23. oktober

Erindringsværksted

Erindringsværksted på Morsø Lokalhistorisk Arkiv. Sted: Munkegade 22. Tid: Kl. 10-12.

30. oktober

Erindringsværksted

Erindringsværksted på Morsø Lokalhistorisk Arkiv. Sted: Munkegade 22. Tid: Kl. 10-12.

31. oktober

Fossil- og Molermuseet lukker for sæson

09. november - 10. november

Julemarked på Skarregaard

Lørdag og søndag fra 10.-16.00: Årets største begivenhed på museet er det populære og altid velbesøgte julemarked. Kom og oplev den helt særlige stemning, når den gamle gård omdannes til rendyrket julenostalgi. Se mere i dagspressen, på facebook og her på hjemmesiden, når vi nærmer os.

13. november

Slægtscafé på Arkivet

Morsø Slægtshistorisk forening afholder Slægtscafé i læsesalen på Arkivet. Kl. 19-21

20. november

Erindringsværksted

Erindringsværksted på Morsø Lokalhistorisk Arkiv. Sted: Munkegade 22. Tid: Kl. 10-12.

27. november

Slægtscafé på Arkivet

Morsø Slægtshistorisk forening afholder Slægtscafé i læsesalen på Arkivet. Kl. 10-12