Besøg fajancefabrikken på Dueholm Kloster i uge 7

02. februar 2022

I uge 7 kan børn og voksne besøge det gamle kloster i Dueholmgade og prøve kræfter med fajancemaleriets ædle kunst. Alle hverdage i vinterferien fra klokken 11-15 byder vi indenfor i vores helt egen fajancefabrik i den stemningsfulde kælder på Dueholm. Her bugner det med tallerkener, krus og kopper, der alle venter på at blive dekoreret efter alle kunstens regler. Mønstrene er hentet fra 1700-tallets porcelæn og fajance, ikke mindst fra øens helt egen fajancefabrik, der for mere end 200 år siden, var en af de ganske få fajancefabrikker uden for København.

Aktiviteten er naturligvis hele ugen bemandet med dygtige museumsformidlere, der både sidder klar til at hjælpe med mønstrene, men også til at fortælle historien om Morsø Fajancefabrik, der under ledelse af den strenge og berygtede Thomas ”Pileben” producerede fajance af høj kvalitet i sidste halvdel af 1700-tallet.

Adgang til museet er som altid gratis for børn, men deltagelse i fajancefabrikken koster 20 kr. Museet er en del af Morsø Handels Funcard-ordning i vinterferien, så har man et Funcard er aktiviteten helt og aldeles gratis. Forældre ifølge med børn betaler normal entré til museet og kan med fordel bruge lejligheden til at besøge museets spændende lokalhistoriske udstillinger.