Botanisk vandretur ved Skarregaard

03. juni 2020

Lørdag den 13. juni indbyder Museum Mors til en dejlig tur i botanikkens tegn i de smukke omgivelser ved landbrugsmuseet Skarregaard, Feggesundvej 53 på Nordmors. Turen begynder klokken 11.15 og slutter ca. 13.15.

Naturvejleder Jørgen Frank Rasmussen og biolog Anja Sørensen er guider på en gåtur til orkidèengen, hvor de vil fortælle om de mange spændende planter, der er i området. Vi mødes på p-pladsen ved Skarregaard. Herfra går vi mod Krogsbjerg, hvor der de senere år er fundet bl.a. engblomme, engkabbeleje, maj gøgeurt, plettet gøgeurt, purpur gøgeurt, sumphullæbe, trevlekrone og mange flere fascinerende planter.

Undervejs gør vi stop, og Jørgen og Anja fortæller om de planter, vi ser, og naturligvis falder der også fortællinger af om de mange spændende fugle og andre dyr, som området rummer.

Det er gratis at deltage i turen, når man har købt billet til Skarregaard, der åbner klokken 11.00. Der er fint med tid til at besøge museet efterfølgende. Turen er gratis for Museets venner og børn og unge under 18 år.

På grund af coronarestriktioner er der begrænset plads på turen i henhold til de til den tid gældende retningslinjer for forsamling af personer. Plads på turen sker efter først-til-mølle princippet.