Efterårsferien på Museum Mors

15. oktober 2023

Efterårsferien byder som altid på masser af gode oplevelser på de tre afdelinger, der hører under hele øens museum, Museum Mors.

Fossiljagter: På Fossil- og Molermuseet, Skarrehagevej 8, kan man også gå på jagt efter unikke objekter i efterårsferien. Her er der naturligvis tale om fossiler, som man kan være heldig at finde på de guidede fossiljagter, som museet afholder i museets egen molergrav alle hverdage klokken 11.

Fossiljagten er gratis, når man har løst entré til museet. Der er fri entré for børn. Bemærk, at det koster 20 kr. pr. person, hvis man vil leje en hakke til fossiljagten. Inde på Fossil- og Molermuseet kan man ud over at besøge udstillingerne være kreativ i museets hyggelige stenmalingsværksted.

Gys på Støberiet: For tredje år i år træk omdannes Støberimuseet, Nørregade 13, midt i Nykøbing til øens uhyggeligste hus, når museet sammen med over 30 fantastiske frivillige igen går all-in på Halloween med ”Gys på den gamle fabrik”. Mens de stakkels, gamle bygninger de sidste to år har været plaget af først zombier på afveje og derefter et gasudslip, der gjorde folk vanvittige, får Støberimuseet i år besøg af et rent freakshow af et cirkus.

Scenen til dette års gys og gru er sat i 1916. Ledelsen på Morsø Jernstøberi har inviteret det kendte Cirkus Zombino til byen og givet dem lov til at slå lejr inde på Støberiet. Natten inden første forestilling forsvinder fem dyrebare krystaller fra cirkusdirektør Zombino Skelletos vogn.

De fem krystaller har i århundreder været det, der har holdt sammen på de mange dygtige aktører i Cirkus Zombino.

Uden krystallerne bliver akrobater, linedansere, domptører, klovne, skæggede damer og spåkoner forvandlet til det, de i virkeligheden er: freaks, varulve, zombier, genfærd, vampyrer og dræberklovne. Kaos bryder løs, og jernstøberiet omdannes til et sandt mareridt, hvor forvrængede, skræmmende og blodtørstige cirkusartister lurer overalt.

Fredag den 20. oktober fra 17.00 til 20.00 kan man hjælpe direktør Skelleto med at finde krystallerne og redde både jernstøberi, cirkus og selve byen. Det koster 50 kr. for voksne at være med og 20 kr. for børn og unge under 18. Med i prisen er et bæger af Cirkus Zombinos berømte popcorn. Museet anbefaler, at man er minimum 11 år for at deltage. Børn under 11 år skal være ledsaget af en voksen.

Mindre børn skal dog ikke snydes for at opleve lidt uhygge. Allerede fra mandag den 16. oktober vil Støberimuseet være fuldt pyntet op til Halloween, og der vil være en børneaktivitet i form af ”Halloween-bingo” klar til de mindste og deres forældre.

Naturfolket flytter ind: På Dueholm Kloster, Dueholmgade 9, byder øens lokalhistoriske museum, foruden masser af udstillinger, på en efterårsskattejagt for børn, hvor de skal finde en række ”naturfolk”, der har gemt sig i museets montrer og bag små og store genstande. Der er naturligvis en præmie, når alle de små væsener er fundet.

Museum Mors ser frem til at modtage masser af glade gæster i efterårsferien.