Historiehaven indtager Dueholm Kloster på Kulturmødet

09. juni 2022

Når årets Kulturmøde løber af stablen den 25.-27. august omdannes haven på Dueholm til et sandt mekka for historieinteresserede. Limfjordsmuseernes Samvirke, som er en sammenslutning af de otte statsanerkendte museer rundt om Limfjorden, er nemlig gået sammen om at skabe en helt ny scene på Kulturmødet. Det er Limfjordsmuseet i Løgstør og Museum Mors, som er initiativtagere og tovholdere på den nye scene, der er støttet af Europæisk Kulturregion.

Scenen har fået navnet "Historiehaven" og byder på et hav af små, spændende historiske fortællinger fra museerne ved Limfjorden. Her kan man således høre om alt fra verdens ældste sangfugl til russere på flødeskumsfronten.

Fortællingerne bliver præsenteret i stemningsfulde rammer i det store smukke telt, der kommer til at præge den gamle have ved Dueholm. Her er der mulighed for at slappe af og læne sig tilbage, mens man nyder både en række gode museumsformidlere med noget på hjerte og naturligvis et lille glas fra Historiehavens helt egen bar.

Hver aften omdannes Historiehaven oven i købet til et nyt mødested og åndehul på Kulturmødet. Fra klokken 18.30 både torsdag og fredag forvandles teltet til en hyggelig lounge, hvor en DJ spiller op med rare toner, og der er god mulighed for at fordøje de mange indtryk fra Kulturmødets stopfyldte program.

Se hele det flotte program på dette link: HISTORIEHAVEN - Museernes allerbedste historier