Julemåneden på Dueholm Kloster

17. november 2020

Nissejagt og julehygge på Dueholm Kloster

Coronaepidemien har ført til en masse aflysninger af arrangementer året rundt. For Museum Mors var en af de værste af slagsen, da museet blev nødt til at erkende, at det årlige og meget velbesøgte julemarked på Skarregaard ikke kunne afholdes i 2020 på grund af de mange restriktioner for at holde smitten nede. Julemarkedet vender forhåbentlig tilbage for fuld styrke til næste år.

Selvom morsingboerne i år altså må undvære julehyggen på den gamle gård på Nordmors, er julen heldigvis ikke helt aflyst på Museum Mors. Museet har i stedet valgt at sprede sine juleaktiviteter ud over flere dage og rykke dem ind til Nykøbing. Fra den 25. november bydes der således indenfor til julehygge for hele familien på Dueholm Kloster.

Det gamle johanniterkloster, der naturligvis vil være julepyntet efter alle kunstens regler, danner tirsdag til lørdag i tiden frem til og med den 23. december rammen om en juleudstilling med fotos fra julen på Mors gennem årene. Der vil desuden være en hyggelig og stemningsfyldt nissejagt for børnene rundt i museets udstillinger – naturligvis med en lille præmie til de dygtige deltagere. Undervejs i nissejagten handler det om at finde de små miniature-interiører, som klostrets nisser har efterladt rundt om i montrerne. Heldigvis har de glemt nissehuerne, så der er gode spor at gå efter!

Derudover er den kendte tombola fra Skarregaard i år flyttet ind i museumsbutikken. Tombolaen er som altid fyldt med masser af gode gevinster doneret af øens erhvervsliv, og bare rolig: Lodderne hentes op med afsprittede pincetter!

I to af julemånedens weekender, den 5. og 6. december og den 12. og 13. december, skruer museet ekstra meget op for julehyggen. Udover de ovennævnte aktiviteter tændes der op i bålfadende omkring ”juleteltet” i klosterhaven. Her kan der hygges med snobrød og grillede pølser til meget lave priser. I klosterkælderen vil der desuden være et juleklippeværksted, hvor der naturligvis tages alle tænkelige coronahensyn.

Fra den 25. november til 23. december er der en gratis slikkepind til de børn, der møder op på museet iført nissehue og er med til at gøre det hele ekstra julet.