Morten Bruun fortæller om dansk fodbolds mange klubber

11. april 2022

Den 5. september 2022 kommer en af Danmarks førende fodboldeksperter, Morten Bruun, til Nykøbing. Museum Mors og Morsø Folkebibliotek er gået sammen om at få den tidligere europamester og Superligaprofil til byen for at fortælle om dansk fodbold. Foredraget tager udgangspunkt i Morten Bruuns anmelderroste bog "Kampdag".

Vi skal høre om AGFs storhold, AaBs fire mesterskaber, Odenses formidable fodboldscene og Brøndbys march mod den internationale top. Men vi skal også til Bornholm, til Lolland-Falster, til Frederikshavn, til Holbæk og til Esbjerg for at møde nogle af de glemte klubber og de kæmper, der har gjort fodbolden i Danmark til det, den er.

Morten Bruun siger om "Kampdag":

Jeg har sat mig for at portrættere de 43 mest betydningsfulde danske klubber. Jeg har været over alt på klubbernes stadioner: I omklædningsrummene, i VIP-boxene og på tribunerne. Jeg har gået i gaderne, talt med nøglepersonerne og gjort mig mine iagttagelser. Alt sammen i jagten på hver enkelt fodboldklubs lokale identitet. Forskellene er større, end man skulle tro, men der er også fællestræk. Om ambitioner, handlekraft, håb, drømme og stolthed. Ikke kun i klubberne. I lige så høj grad i de lokale befolkninger.

Foredraget finder sted i Støberisalen på Morsø Folkebibliotek og billetter koster 100 kr. Med billetten har man desuden adgang til den store fodboldudstilling på Dueholm Kloster: Bolden Ruller - fodbold på Mors.

Billetten kan købes på Dueholm Kloster eller her