Museet er så aktivt på Kulturmødet som aldrig før.

17. august 2022

Udover det store tiltag med den helt nye scene Historiehaven på Dueholm Kloster (se programmet her: https://museummors.dk/media/2381/program-2022-historiehaven.pdf ) er Museum Mors naturligvis også engageret i andre fælles museumstiltag på Kulturmødet Mors.

Sammen med de nordjyske museer i Kulturarv Nord, de midtjyske museer i MMU og Organisationen Danske Museer arrangerer Museum Mors tre spændende museumsdebatter, der er blevet til med blandt andet økonomisk støtte fra Europæisk Kulturregion.

Debatterne, der har deltagelse af både museumsfolk, politikere, turismeaktører og kulturdebattører, handler om så forskellige emner som bygningsbevaring, museernes brug af viden om de besøgende, samt identitetspolitik på de danske museer. Moderatorer er henholdsvis Ane Cortzen, Lene Struck-Madsen og Adam Holm.

Under hele Kulturmødet kan man desuden møde museumsfolk fra hele Jylland ved "Museernes erkendelsestunnel" på Gasværksvej. Her kan man være med til at give sit indspark til museumsdebatterne ved at besvare en række museumsrelevante spørgsmål.

Debatterne, der finder sted henholdsvis torsdag kl. 18.30 (Brøndumsalen), fredag kl. 18.00 (Brøndumsalen) og lørdag kl. 13.30 (Værkstedet), kan ses i Kulturmødets program på nedenstående links.

Dataetik: Hvad må et museum vide om sin gæst: https://program.kulturmodet.dk/events/25025

Når en bygning er både kulturarv og ejendom: https://program.kulturmodet.dk/events/25175

Identitetspolitikkens rolle på museer: https://program.kulturmodet.dk/events/25189

Foran Dueholm Kloster vil man desuden under hele Kulturmødet finde fotoudstillingen ”Vores Nordjylland”, der er skabt af Kulturarv Nord. I udstillingen, som er støttet af Region Nordjyllands Kulturpulje, giver en række nordjyske indbyggere fra Thy til Læsø og fra Hadsund til Hjørring gennem fotos og små tekster deres bud på, hvad der er særligt nordjysk for dem.

Udstillingen præsenteres for første gang på Kulturmødet Mors, inden den skal på tur rundt i Nordjylland.  

Museet har i øvrigt særlige åbningstider under Kulturmødet. Dueholm Kloster er åbent fra 10-19 både torsdag og fredag samt lørdag fra 11-15, mens Støberimuseet er åbent fra 12-16 torsdag og fredag. Der er som altid gratis adgang på museet under Kulturmødet.