Ny audioguide - med byvandringsture

21. oktober 2020

I løbet af efteråret har museets dygtige praktikant, Caroline fra historiestudiet på Aarhus Universitet, lavet en række spændende audiobyvandringer rundt i Nykøbing. Tre af dem ligger nu klar og venter i spænding på de første testpersoner. Flere byvandringer er allerede undervejs.

Følg Carolines stemme, mens hun guider dig igennem byen og fortæller om dens historie, fascinerende lokaliteter og historiske personer.

Det er meget simpelt at komme i gang. Alt du behøver er en smartphone.

Hent appen Izi.travel, slå placering til, og så er du klar! Appen viser dig de ruter, du er tættest på. Hvis du er i Nykøbing, vises museets byvandringer derfor som de første. Vælg den rute, du gerne vil på, og tryk start.

En brugermanual til Izi.travel kan hentes på museets hjemmeside, hvor der desuden er yderligere information om byvandringerne. Hjemmesiden finder du på dette link: https://museummors.dk/guidede-ture/gratis-audiobyvandringer-i-nykoebing

I forbindelse med de første tre byvandringer er der udarbejdet et spørgeskema, så der er mulighed for at give feedback på turene og systemet, inden de næste ture ligger klar. Den 11. november trækker vi lod om alle besvarelser. Den heldige vinder af lodtrækningen modtager museets helt nye byvandringsbog, der har en værdi af 248 kr.

Link til spørgeskemaet: https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=KNW4JWKJSP3K

De første tre byvandringer har følgende temaer:

En tur i byens grønne hjerte – fra politistationen til det gamle fodboldstadion. (tager ca. 20 min.)

Rundt om Ørodde – fra Morsø Camping til punktet hvor Soelbergsvej og Strandvejen mødes. (tager ca. 40 min.)

Villavejen og fiskerkvarteret – starter ved mindeankeret på Soelbergsvej og slutter ved Smallegade. (tager ca. 20 min)

Siden følger byvandringer om blandt andet: Nykøbing Kirkegård, området omkring Morsø Jernstøberi og Algade – fra torv til torv.