Ny butik og café på Dueholm Kloster

29. januar 2020

Kavalerfløjen ved siden af klostrets hovedbygning har i mange år huset både kontorer og udstilling. Senest har der i tre rum i bygningen været udstilling med fokus på søfart og fiskeri. To af disse lokaler er nu i stedet fyldt ud med billetsalg, butiksvarer og caféborde, mens det sidste lokale udgør museets nye administrationskontor. Den gamle udstilling vil i løbet af foråret blive opgraderet og finde et helt nyt hjem i de kælderlokaler, der tidligere husede museumsbutikken.

Den nye butik og café fremstår indbydende, lys og med god plads. Specielt sidstnævnte har længe været noget, vi har sukket efter på museet, ikke mindst, når vi har haft besøg af større grupper af besøgende. Der er både god mulighed for at bevæge sig rundt og kigge på varerne og til at sætte sig i cafélokalet med en god kop kaffe og et læseeksemplar af en de mange spændende historiske bøger, der forhandles i butikken. Som noget helt nyt kan den nye butik og café fra i år, som en af meget få forhandlere i det nordvestjyske område, tilbyde lækre, økologiske is fra Hansens Flødeis. Isen fra Hansens passer med sin gammeldags indpakning, sin produktion på gamle maskiner, sit fokus på gode råvarer og klassisk dansk smag perfekt ind på et museum som Dueholm Kloster, der er et af landets ældste provinsmuseer.

Man er naturligvis meget velkommen til at besøge såvel butik som café uden at man behøver at købe billet til museets udstillinger. Så kig endelig forbi Dueholm Kloster og se de nye rammer!