Skarregaard

Historie

Landbrugshistorie | Nyd naturen

OBS!

Skarregaard er lukket for 2021. Museet afholder julemarked i november. Fra 2022 driftes Skarregaard af Morsø Kommune. Det er naturligvis stadig muligt - helt gratis - at nyde naturen omkring Skarregaard og gårdens legeplads.

Området omkring Skarregaard har været beboet siden stenalderen. I middelalderen opførtes en borg på toppen af Krogsbjerg, ”Skarreborg”, hvoraf voldanlægget stadig kan anes i landskabet.

Skarregaards udvikling kan følges op gennem historien, men én mand lægger fundamentet til det Skarregaard vi kender i dag. Jørgen Christian Overgaard kom sejlende over Limfjorden, så Skarregaard og fandt sit hjem. Han og efterfølgende generationer af Overgaard familien flyttede gården fra søerne til dens nuværende placering, byggede nyt og udvidede gang på gang til et velfungerende og driftigt landbrug. Det er denne gård, anno 1958, man kan besøge i dag.

Gården blev testamenteret til kommunen i 1978 og Museum Mors overtog driften af Skarregaard i 1992. Jorden er bortforpagtet, men bygningerne, der er fredede, skaber de perfekte rammer til familieudflugten.

 

HVIS DU VIL VIDE MERE…

  • Om Skarregaards historie:
    • Besøg gården og fordyb dig i atmosfæren og udstillingerne, som du kan læse mere om her
  • Om den historiske udvikling i området:
    • Gå en tur på den fantastiske natursti, der forbinder Skarregaard med Fossil- og Molermuseet. Læs mere her

 

 

       Landbrugsmuseet Skarregaard

       Feggesundvej 53

       7900 Nykøbing Mors

       Tlf.: 97723421 (hovedafd. i Nykb. hverdage

       mellem kl. 9.00-15.00)

       Find Skarregaard på kort her