Skoletjeneste

Forløb og rundvisninger for 0.-3. klasse

 

Fossil- og Molermuseet

 

Luffe og fossiljagten

Tag børnene med på en spændende tur til Fossil- og Molermuseet, hvor de ud fra tegnefilmen om skildpadden Luffe lærer om hvordan livet formede sig for 55 mio. år siden. På museet kan I både se Luffe, samt en masse andre spændende fossiler, som museets formidler kan fortælle jer en masse om. Efter I har været rundt på museet, går turen ud i molergraven, hvor I selv kan gå på jagt efter fossiler.

 

Dueholm Kloster

 

Tidsrejse til skolen i gamle dage

Kom ind og oplev hvordan det var at gå i skole i midten af 1800-tallet. I dette forløb skal vi lege os ind i en anden tid, hvor man i skolen rejste sig op, når læreren kom ind i lokalet og man ofte skulle lære tingene udenad. Vi skal synge, lære om Luthers Lille Katekismus, skrive på tavler med grifler og kridt og lære at bruge en kugleramme. Til sidst kan der måske også være tid til en lille leg, hvis børnene nu opfører sig sådan som lærerinden siger de skal.

 

Dueholm Kloster - Lokal Danmarkshistorie

Besøg Dueholm Klosters hovedbygning og få en rundvisning. Dueholm Kloster er et skattekammer, når det kommer til sjove og spændende historier fra Danmark og Mors. Vores formidler tager jer med på en tur igennem museet og fortæller jer en masse gode fortællinger undervejs.

 

Dengang de drog afsted

Skoletjenesten er i øjeblikket ved at udvikle et forløb der tager afsæt i den kommende særudstilling ”Dengang de drog afsted – 1848 og Morsingboerne.”

Forløbet er åben for bookinger efter d. 15. april.

 

Julens kulturhistorie på Nisseversitetet

Når kulden begynder at melde sig, forvandler loftet på Dueholm Kloster sig til en af verdens mest prestigefulde skoler for nisser. De to professorer Minerva Strix og Sibel Scribo ser frem til at modtage en masse nye studerende. De er i gang med at sammensætte årets kursus, hvor de studerende kommer til at lærer alt om julens mad og de traditioner der findes omkring maden.

Nisseversitetet har åbent fra d. 27. november til d. 15. december