Knudsen

Baron Trip-Trap - ny udstilling om Johan Knudsen kommer til maj

30. november - 2023

I maj måned kan man på Dueholm Kloster stifte et indgående bekendtskab med en af historiens mest fascinerende og kontroversielle morsingboer. I særudstillingen Baron Trip-Trap, der åbner på loftet i Dueholms hovedbygning, går vi helt tæt på den tidligere godsejer på Blidstrup, Johan Knudsen.


Baron Trip-Trap - historien om Johan Knudsen fra Blidstrup

I den nye udstilling, der baserer sig på både avisartikler og et righoldigt og hidtil uset brevmateriale, rulles hele Johan Knudsens livsfortælling ud. Fra han blev født på den store gård Moutrup på Sydmors i 1882, hen over årene som radikal avisredaktør og teaterdirektør på Dagmarteatret i hovedstaden og videre til tiden som godsejer på Bangsbo ved Frederikshavn, hvor tidens hotteste forfattere og kunstnere havde deres andet hjem. 

Vi følger Knudsen, da han kommer tilbage til Mors og overtager sin stedfars herregård, Blidstrup, og vi hører om hans tid som folketingsmedlem og siden formand for Det Konservative Folkeparti. I udstillingen fortælles om den skæbnesvangre nat i 1923, da længerne på Blidstrup brændte, og hvordan det Johan Knudsen sammen med hustruen Olga i de følgende år levede en omskiftelig tilværelse, der blandt andet bød på adskillige år på hoteller rundt om i Europa og undervejs ledte til en fascination af to af tidens værste diktatorer, Adolf Hitler og Mussolini. En fascination, der kulminerede med Johan Knudsens indmeldelse i det danske nazistparti i 1941. Knudsen døde året efter. Han er i dag begravet på kirkegården ved Blidstrup. 

 

vandmaerke vandmaerke