TØRRELADEN

Danmarks længste tørrelade

Efter et besøg på Fossil- og Molermuseet eller Skarregaard kan man med fordel gå en tur ad den smukke natursti til den restaurerede tørrelade ved det gamle Skarrehage Molerværk. Museum Mors fik i 2013 bevilliget et anseeligt beløb af A.P. Møller Fonden. Pengene var øremærket til at renovere og formidle den godt 190 meter lange og 9 meter bredde tørrelade, der fra slutningen af 1940’erne og frem til 1977 blev brugt til at vindtørre molermursten fra Skarrehage Molerværk på Nordmors. Tørreladen, der er den største af sin art i Danmark, befinder sig umiddelbart syd for virksomheden Damolins fabrikskompleks. Den er omgivet af Limfjorden og et større fuglereservat. Den var blot en af ud af mange i området, men er den sidste, der endnu står tilbage.

Besøger man tørreladen vil man i tekst og billeder få historien om dens anvendelse og om molerindustriens historie på Mors fra den spæde start i begyndelsen af 1900-tallet og helt frem til i dag.

Det er ikke muligt at køre i bil til tørreladen, så tag i stedet en rask spadseretur igennem smuk natur fra museet eller Skarregaard og oplev en unik historie i en unik ramme. Man kan i øvrigt roligt tage kaffe og madpakke med på gåturen, da der i selve tørreladen er indrettet to frokostrum med borde og bænke. Herfra vil man kunne nyde udsigten til det smukke fuglereservat. Tørreladen er gratis at besøge og er åben året rundt.

vandmaerke vandmaerke